18 Augustus 2012

Rembloken achteraan vervangen

oud en nieuw naast elkaar  
  oud

nieuw


September 2012

Een paar verstralers (recup van de Cherokee) op het roofrack gemonteerd. Aangezien de lampjes van een defender niet zo ver reiken, is dit al een nuttige accesoire gebleken toen we in Frankrijk in het pikkedonker, onverwacht langs een aantal veldwegen zijn gereden.

     


December 2012

Dat je af en toe ook opzij en/of in je zijspiegels wil kijken in de winter, daar hadden ze bij Landrover niet aan gedacht. Zijruitontwaseming is dan ook onbestaande op een Defender. Dashboard uitbreken en zelf een extra buis naar de zijkant leggen is een optie, maar veel makkelijker is het om een setje defender-demisters te kopen, en die bovenop de ontwaseming van de voorruit te vijzen. Misschien niet de elegantste oplossing, maar wel heel effectief en snel.


     

December 2012

Met de winter en de autokeuring voor de deur en versleten banden onder de auto was het tijd om uit te kijken naar nieuw schoeisel. Voor een heel redelijke prijs 5 stuks bijna nieuwe General Grabbers TR, op stalen velgen gevonden. De bandjes konden er dus zo ondergezet worden. Ik heb de oude banden + velgen voor een heel goede prijs ook nog verkocht gekregen. Netto resultaat : 5 bijna nieuwe banden voor iets meer dan de prijs van één nieuwe. De nieuwe velgen zijn wit. Misschien spuit ik die in de zomer ook nog wel grijs, maar eigenlijk misstaat dat wit niet echt ... we zien wel.

Oud en Nieuw

 
 
     

December 2012

En dan meteen ook maar de slijklappen vervangen, om voor de hand liggende redenen.

De oude hingen letterlijk met haken en ogen aan mekaar  

In Defender stijl met pop-rivetten ertegenaan gezet

Maar van gedacht veranderd en toch maar bouten en moeren gebruikt. Sleutels en schroevendraaier heb ik altijd bij, riveteertang niet, en je weet maar nooit ...