19 December 2012

Muziek in deffie is nog voor veel verbetering vatbaar. Voorlopig zit er één kleine luidspreker in, die voornamelijk geluid naar mijn voeten stuurt. Niet goed dus. De eerste ingreep zullen dus twee nieuwe luidsprekers worden, gemonteerd in de dakbekleding (zowat de enige plek die echt in aanmerking komt, zo blijkt na wat googelen). Een defender zal nooit een klankstudio worden, maar het is zeker een verbetering.

Op de voorlaatste foto is ook het hondenrek te zien dat een tijdje geleden geïnstallerd is. Brego had namelijk de onhebbelijke gewoonte om s'nachts naar voren te kruipen. Zij is er zelfs een keer in geslaagd om daarbij de koplampen aan te steken, wat niet zo'n goed idee is i.v.m. een lege batterij.
     

7 april 2013

De snorkel lag al lang klaar in de garage, maar ik had geen zin om in de "extra time" van de winter aan de auto te werken, en dringend was het ook al niet. Maar toen gisteren het zonnetje scheen en de noordenwind een beetje was gaan liggen ben ik er aan begonnen, en hebben we meteen ook de slaapkamer terug op het dak gezet.


al de onderdelen op een rijtje de oorspronkelijke luchtinlaat verwijderd
"kachelpijp" gemonteerd   beugels
bovenkant onderkant alles tesamen
     

17 april 2013

Watertank (+/- 43 liter) gemonteerd in een "lege" ruimte achter de rechterachterband.

 

de tank en de plek waar ze moet komen
nogmaals de tank en de plek waar ze moet komen, de ontluchting van de dieseltank is al weggemoffeld hier moet het zoveelste gat in deffie komen
proefboringen het gat aanpassing van de beschermplaat (of dacht U dat dat het van de eerste keer goed ging zijn in een landrover :-)
tijdelijke steun voor de tank (=zwaar werk) bijna klaar tank en band terug op zijn plaats
  kraantje vuldop, zit veilig binnen in de auto
   
     

3 juni 2013

Na een keukenkast, nu ook een kleerkast ingebouwd

 

Hoe bevestig ik twee latten, zonder gaten te boren in het dak met TEC7 en 4 telescopische skistokken natuurlijk