Oktober 2014

De voorbije vakantie heeft er zich een kleine "knak" ontwikkeld rechts vooraan, vooral in terrein merkbaar. Niks ernstigs, maar toch iets om op te volgen. De vering is na 105.000 kilometer nog altijd de originele, dus ik ga beginnen met die vooraan te vernieuwen : nieuwe veren en dempers. Niet zo heel moeilijk, maar natuurlijk zat één bout zo vastgeroest dat hij afgebroken is, en ik dus, natuurlijk in het weekend, het zaakje niet kon afwerken. Onderdeel besteld, en een paar dagen later afgewerkt.

 

de oude vering   afdekkapje boven in spatbord
afdekkapje weg behoorlijk vastgeroest dus in een badje van WD40 gezet
dat niet geholpen heeft dan maar de zware middelen bovengehaald  
veer vastgezet mat een spanband om ze er makkelijker van tussen te kunnen halen alles eronderuit nieuwe veer er in (pijl : hier gaat het fout aan de andere kant)
de boosdoener aan de andere kant

mijn splinternieuwe krik (3 ton , tot 50 cm hoog)

in afwachting van een nieuwe ring

nummertje 8 besteld (part 572087)

wiel er nog terug op en klaar

     

Januari 2015

Met deffie naar de controle geweest. Helaas een rode kaart gekregen.

Voor :

1) UV werende transparante folie op de voorste zijruiten (mag niet, ook al is de folie nagenoeg 100% tranparant). Folie er dus maar afgetrokken. Tegen de zomer plak ik er wel weer nieuwe op. :-)

2) verstralers op het roofrack (lampen achter de vooras mogen niet, zelfs niet als ze appart geschakeld zijn). Lampen dus gedemonteerd, ik zet ze er na de controle wel weer terug op, hafuurtje werk, dat valt nog mee.

dat 1 en 2 vorig jaar geen enkel probleem was, daar had niemand een antwoord op

3) speling op het stuurgewricht (zelf niks van gemerkt, maar zou eventueel kunnen)

Omdat dat blijkbaar een lastige klus is zonder speciaal gereedschap, offerte aangevraagd bij landrover. Kostprijs : ongeveer (?) 260 euro. Eens hartelijk mee gelachen. Stuk besteld in Engeland : 25 euro, verzending inbegrepen. Twee uur werk (waarvan een uur om een veertje rond de rubber dichting te krijgen) klaar.

 

oud oud gedemonteerd nieuw en oud

monteren van de rode veer onderaan was het lastigste van de hele job

 

nieuw gemonteerd