Augustus 2015

De batterij van een defender zit knus opgeborgen onder de chaufeursstoel. Daar is op zich niks mis mee, maar wel onhandig als je startkabels moet aansluiten om jezelf of iemand anders te helpen. Een heavy duty Anderson plug helpt daarbij. Beetje knutselen en het probleem is opgelost.

kabels van batterij naar stekker
     
stekker op zijn plaats
startkabels makkelijk in en uit te pluggen

 

Januari 2016

Met deffie naar de jaarlijkse controle geweest. Rode kaart gekregen voor de achterste schokbrekers die inderdaad de washboards van Marokko slecht verteerd hebben (en vermoedelijk nog steeds de originele zijn, en dus toch al 10 jaar oud). Na een beetje zoekwerk en vergelijken heb ik gekozen voor Terrafirma schokbrekers ter vervanging. Redelijk makkelijk jobke.

 

   

 

Maart 2016

Ik sukkel al enige tijd met een hernia, dat is niet zo leuk natuurlijk. Maar wel het perfecte excuus om de stoelen van de defender te upgraden.

De keuze is gevallen op een set van Exmoor Trim, niet goedkoop, maar wel een gigantische verbetering tegenover de standaard zitjes. De Exmoor importeur in Nederland had nog een set op voorraad staan, bovendien met zetelverwarming, en een redelijke korting, dus dat was mooi meegenomen.
Omdat zowel hij, als wij naar de 4x4 beurs in Loon op Zand gingen heeft hij de stoelen meegebracht en kon ik ze daar meenemen. Hieronder de fotootjes. (de zittingen lijken vuil te zijn, maar dat is blijkbaar een effect van de lichtinval)