Augustus 2016

Het plan was om dit jaar naar Ijsland te trekken, helaas bleken alle boten al volgeboekt te zijn toen ik in april probeerde een plaatsje te vinden voor ons en deffie. Niet getreurd, en snel een ander plannetje boven gehaald : Schotland.

Dat we riskeerden een portie slecht weer over ons heen te krijgen zat in dat plan ingebakken, dat het zo slecht ging zijn hadden we niet echt verwacht. Zelfs de schotten, die toch een en ander gewend zijn, vonden het er dit jaar een beetje over. Om een idee te hebben : de highland games in Assynth werden afgelast wegens te slecht weer, en die jongens kunnen in principe toch wel tegen een stootje.

Desondanks, prachtig land, super vriendelijke mensen, de onvermijdelijke midges in de highlands, en zeker nog een tweede bezoek waard. We hebben het eiland Sky laten vallen omdat we het echt gehad hadden met de nattigheid, maar we gaan zeker nog terug.

Deffie heeft het uitstekend gedaan, maar het costante regenweer heeft ons toch opnieuw aan het nadenken gezet over een hefdak i.p.v. de daktent (eerste ontwerp) . Bovendien zijn we, net zoals in Marrocco, ook nu een keer midden in de nacht moeten opstaan om in windkracht 9 de tent op te plooien die het anders vermoedelijk niet zou overleefd hebben.