Oktober 2016

Ik heb voor een redelijke prijs een Robson winch + bumper op de kop kunnen tikken. Ik ben er nog altijd niet zeker van of ik er echt iets aan ga hebben, maar ach, het hoort er nu eenmaal bij op een Defender.

Er was wat cosmetisch opknapwerk aan, maar toen ik alles demonteerde kon ik vaststellen dat de winch recent nog een opknapbeurt moet gehad hebben, alles zat vers in het vet, nieuwe pakkingen, een relais die er ook nieuw uit ziet, ...
Dat spaarde me dus een heel pak werk, enkel wat grondig schuurwerk, en een likje verf, en alles kon gemonteerd worden.

   
     

Voorlopig is het daar bij gebleven, ik wil de winch nl. aansluiten op de huishoud batterij, en die gaat mogelijk een nieuwe locatie krijgen (zie hieronder)

 

December 2016

Met de winter in aantocht heb ik de zetelverwarming (zie hier) aangesloten. Dat was nog wel even lastiger dan verwacht om de electiciteit overal door te trekken, maar nu wel een lekker warme rug en achterste!

Ondertussen ook een paar knopen doorgehakt. De boot naar IJsland is geboekt voor de paasvakantie 2017, en daarmee samenhangend, het hefdak is besteld.

De keuze is na veel wikken en wegen gevallen op abenteuertechnik.de . In vergelijking met de anderen een zeer redelijke prijs. We zijn de tent gaan bekijken in Duitsland, en het zag er zeer degelijk uit, en de bouwer duidelijk iemand met de nodige ervaring. De ombouw gebeurt eind februari.

Dat wil wel zeggen dat een groot deel van de inbouw gestript moet worden om plaats te maken voor een nieuw interieur.
Als eerste stap is de tentdak en roofrack al verkocht, en ben ik bezig met het leegmaken van de achterkant

Januari 2017

De voorbij weken heel wat aan het meten, tekenen, opzoeken, meten, tekenen, nadenken, tekenen ... geweest.
De achterkant is ondertussen bijna leeggehaald, en klaar voor een nieuw interieur. Ik heb me laten inspireren door de "flightcase style" van de firma Hesch die ronduit belachelijke prijzen vragen voor hun kasten die er wel heel mooi uit zien. Ik heb al mijn materiaal bij www.flightcase-brico.com besteld, voor +/- 20 % van de Hesch prijs (voor de vier kasten).

Het Hesch voorbeeld (5500 € enkel voor de linkse kast) En mijn ontwerp (met zitbanken achteraan)  
flightcase materiaal (toch maar blauw gekozen als kleurtje) passen en meten

dan zagen

en lijmen Het onderste compartiment wordt een schuif  
  mijn nieuwe riveteertang, met enkele honderden rivetten te plaatsen geen overbodige luxe  
één kast af .... nog drie te gaan ! tweede kast af  
nummer drie, met verluchtingsgaten voor de verwarming (een Planar D2, een Russische versie van de bekendere, maar veel duurdere Webasto)
vervolg op volgende pagina
  Bijna alle vier af