Final Cut Pro Preferences
Wat is het en wat doet het

FCP houdt in een aantal files een groot deel van de instellingen bij. Dat gaat van Scratch Disks, Pal of NTSC, default lengte voor transitions, window layout, ..... tot een voorkeur kleurtje voor je timeline. Op de computers op school zijn deze voorkeuren vergrendeld, op je eigen computer normaal gezien niet.

De preferences worden dan ook bij elke save aangepast aan je huidige voorkeuren, en toegepast als je je programma opnieuw opent. Na verloop van tijd, en zeker als je al eens gecrashed bent, of de stekker uit het stopkontact getrokken hebt, of een "force quit" hebt moeten doen, is het moglijk dat de preference files "beschadigd" zijn geraakt, met onvoorspelbaar/ongewenst gedrag van FCP als gevolg.

Een oplossing is om je preference files in de vuilbak te smijten. FCP zal daarna opnieuw opstarten met de "default settings" LET OP, dat zijn niet jouw settings, maar de default "fabrieks settings".

 

Wat doet het te downloaden programma(atje)

een van de volgende drie dingen, of een combinatie ervan :

1) een backup maken van je preferences

2) de preferences restoren vanaf die backup

3) de bestaande preferences in de vuilbak smijten

 

mijn advies:

Zorg ervoor dat je zeker bent dat je een goed werkende versie hebt, met al jouw voorkeuren zoals je ze wil hebben (window layout, keyboard layout, easy setup, scratch disks, ...). Maak daarna een backup.

Zolang alles goed gaat : niets doen

Als FCP zich vreemd gaat gedragen : trash en restore

 

 

Het programma downloaden