deze pagina als PDF

recentere versie (FCP 7 naar FCP6 of ouder) klik hier

XML-export van FCP 6 naar FCP 5.1.4Dit is voor iedereen die thuis met de laatste versie (6) van Final Cut Pro werkt en met zijn werk naar school wil komen, of naar elke andere plek waar voorlopig nog de voorlaatste versie van FCP (5.1.4) draait.

Een project aangemaakt met FCP 5.1.4 kan geopend worden in FCP 6. Het project wordt dan automatisch ge-upgrade naar versie 6.

Een project aangemaakt met FCP 6 kan niet geopend worden in FCP 5.1.4.

Wat dan wel gedaan in dat geval :

Je opent het te exporteren project (als het al niet open stond), en je zorgt ervoordat er in de browser niets geselecteerd staat. Vervolgens ga je onder het “file” menu naar “export” en van daar naar XML…
In de dropbox “Format :” kies je voor “Apple XML interchange Format, version 3


xml export menu


Nu kan je een plek keiezen waar de file wordt opgeslagen.

Wat is er gebeurd ?

FCP heeft je project opgeslagen in een formaat dat leesbaar is door eerdere versies van FCP. Let wel alleen de data zijn opgeslagen, het video-, render- en audiomateriaal blijft op zijn oorspronkelijke plek staan . Vandaar dat de XML-file ook zeer klein blijft.
Deze file kan nu geopend worden in/met vroegere FCP versies. Het oorspronkelijke project wordt terug “geconstrueerd” met behulp van de XML-file, en alle clips en sequences worden terug gelinkt met het bijhorende video- en audiomateriaal (indien aanwezig).